Vad är Smart TV?

För att definiera denna teknik måste vi tillgripa det engelska ordet Smart TV som vanligtvis översätts som smart TV. Denna typ av tv skiljer sig från traditionella, som särskilt kännetecknas av att vara ansluten till Internet för att erbjuda en serie digitala och anslutna tjänster som Popcorn Time.

Vi kan se det som en Smart TV som kan förena i en enda enhet programmen för traditionella kanaler med tillgång till internet och dess stora antal applikationer för att njuta av timmar och timmar av sport, serier och filmer på begäran. Smarta TV-apparater samlar det bästa av båda världarna, det vill säga traditionell TV och Internetvärlden.

Denna teknik är vanligtvis relaterad till TV-apparater, men gäller även ljudstänger, Android TV-lådor, set-top-boxar, videobandspelare, Blu-ray-spelare, hemmabiosystem och spelkonsoler. De första modellerna anlände 2005 och var kända som Internet-TV, men från 2010 var de redan kända av det slutgiltiga namnet på Smart TV.
Vad är de för

Smarta TV-apparater eller smarta TV-apparater serverar allt fler saker. Det finns dock ett antal grundläggande punkter som uppfyller alla modeller och som gör det möjligt för oss att identifiera vilket är och vilket inte är en av dessa enheter:

WiFi eller fast internet-anslutning webbläsare Video apps, musik, sociala medier och mer

Dessutom har de ett antal valfria funktioner som vi ser i vissa modeller:

Ansluta med andra smarta hem enheter Skicka innehåll från mobilen Röst-eller gestkontroll Spel Kamera för videosamtal